Regeringen kan tabe SMV'erne i klimakampen

KOMMENTAR: Regeringens klimaalliance med 13 af de største virksomheder i Danmark er en kortslutning af den politiske beslutningsproces. Uden et bredere ejerskab til klimadagsordenen risikerer regeringen at misse målet om en reduktion af drivhusgasserne med 70 procent.

Al ære og respekt for de største virksomheder, de såkaldte hovedorganisationer og de store partier. De har stort set alle gjort rigtig meget godt for Danmark og tager som udgangspunkt samfundsansvar – også nu, hvor det handler om tage mere hensyn til klima og miljø.

Men når det er sagt, må vi ikke glemme, at 99,7 procent af de danske virksomheder er SMV’ere, altså små og mellemstore virksomheder med færre end 250 ansatte, der tilsammen står for omkring halvdelen af den samlede beskæftigelse.

De største virksomheder har alle en fortid som små, hvilket nuværende ledelser til tider glemmer. Hovedorganisationerne har et massivt flertal af mindre virksomheder som medlemmer, men bestyrelserne består af repræsentanter for de største virksomheder. Og de største partier, ja, de har såmænd også en fortid som små, og de risikerer at blive det igen.

Login