Skal virksomheder føre sikkerhedspolitik?
Det private er blevet politisk, og det politiske er blevet privat. Det politiske risikobillede for virksomheder er i dag blevet mere komplekst og uforudsigeligt.
- Lederskab under ekstreme vilkår: Krig, klimakrise og corona ændrer virksomheders vilkår for altid
- Kroniske konflikter er new normal
- På vej mod et bedre info-økosystem
- Politikere kan få opbakning til meget mere end de selv tror
- Verden har brug for et grønt Nato
- Kampen mod misinformation handler ikke kun om viden, men også om identitet
- Skal virksomheder føre sikkerhedspolitik?
- Det er uforsvarligt at udsætte klimahandling
- Fra corona til klima: Kriser skal mødes med adfærdsdata
- Fremtidens kriseledelse: Kom de næste kriser i forkøbet, inden de rammer
Karen Lund
Seniorforsker, DiisNår verden er i ekstrem bevægelse, stiller det nye krav til dem, der skal finde løsningerne og lede andre gennem forandringerne. Temaet her klæder dig på til at tage lederskab i krig, corona og kimakrise. Artiklerne i denne serie er et resultat af en éndagstænketank om lederskab under ekstreme vilkår efter initiativ af Navigating 360, Sustainia, Dansk Design Center og Board Network Navigating 360 og Mandag Morgen.
Beskrivelsen af denne nye virkelighed af stormagtsrivalisering er dog kun en del af det billede, som tegner sig. For sagen er den, at vores ideer om, hvordan trusler skal bekæmpes, og hvem der har ansvaret for denne bekæmpelse, er fundamentalt forandret.
Krigen i Ukraine har i den grad gjort det tydeligt, at danske og internationale virksomheder i dag anses som helt centrale for tilvejebringelsen af de politiske løsninger, og at sikkerhedspolitik er en del af den virkelighed, som virksomheder må forholde sig til. Om de vil det eller ej. Med andre ord: Det private er blevet politisk, og det politiske er blevet privat.